A+ A A-

Tahini, sezamova pasta

Novo, kvalitetno, fino i dobro za Vas? Ma sigurno je Sana!
Sana je ponovno pripremila nešto fino za ljubitelje ukusne hrane. Sana bio Tahini, sezamova pasta vrhunske kvalitete, izvrsno obogaćuje jela i daje im posebnu notu.

ŠTO JE TAHINI?
Tahini je sezamova pasta od mljevenih, prženih sjemenki sezama. Neizostavan je sastojak za pripremu hummusa te ima mnogostruku primjenu u pripremi raznih jela, umaka, salatnih preljeva i slično. Ukusan je čak i kao namaz na kruhu, a koristiti se i u pripremi kolača i keksa. Potpuno novi doživljaj već poznatih jela i kolača! Fantastično zar ne? Sana bio Tahini ne sadrži gluten, pogodan je za vegane te ima Kosher certifikat.

JESTE LI ZNALI?
Za sezam kažu da je jedan od najstarijih začina na svijetu, potječe s Bliskog istoka i koristi se na svim kontinentima već stoljećima. U orijentalnim dijelovima svijeta tradicionalno se od sezama priređuju razna slana i slatka jela kojima sezam daje jedinstven, bogat okus. Osim u kulinarstvu, sezam se od davnina koristi u tradicionalnoj medicini koja mu pripisuje ljekovita svojstva, a smatra se i namirnicom koja usporava starenje. Još važnije, bogat je esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima, mineralima i aminokiselina.
Zašto koristiti tahini - sezamovu pastu?
NUTRITIVNA SVOJSTVA:
• U tradicionalnoj medicini tahini je odličan i lako probavljiv izvor kalcija. Jedna porcija tahinija sadrži oko trećine dnevne preporučene doze ovog minerala.*
• Bogat je željezom, magnezijem, kalijem, fosforom i vitaminima B i E, nezasićenim masnim kiselinama te kvalitetnim bjelančevinama*
• Bez glutena
• Pogodan za vegane
*Izvor: http://www.nutritiondata.self.com/Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN