Blog Post
Tjestenina sa svježim Sana Pesto alla Genovese
Sastojci (za 2 osobe):
- 200 g tjestenine (npr. špageti, trofie ili penne)
- 2 pune žlice svježeg Sana pesto alla genovese
- Sol za vodu
- (po želji) 1–2 žlice vode od kuhanja tjestenine
- (po želji) malo ribano parmezana za posipanje
Upute:
- Skuhaj tjesteninu
U velikom loncu zakuhaj posoljenu vodu i kuhaj tjesteninu prema uputama dok ne bude al dente.
- Sačuvaj malo vode
Prije nego što procijediš tjesteninu, odvoji 1–2 žlice vode od kuhanja.
- Dodaj tjesteninu Pestu
Dodaj vruću tjesteninu u zdjelu s pestom i dobro promiješaj da se sve obloži, po potrebi dodaj 1-2 žlice vode od kuhanja.
- Posluži odmah
Pospi s malo svježe naribanog parmezana ako voliš, i uživaj zdravo!