Sastojci (za 2 osobe):

  • 200 g tjestenine (npr. špageti, trofie ili penne)
  • 2 pune žlice svježeg Sana pesto alla genovese
  • Sol za vodu
  • (po želji) 1–2 žlice vode od kuhanja tjestenine
  • (po želji) malo ribano parmezana za posipanje

Upute:

  1. Skuhaj tjesteninu
    U velikom loncu zakuhaj posoljenu vodu i kuhaj tjesteninu prema uputama dok ne bude al dente.
  2. Sačuvaj malo vode
    Prije nego što procijediš tjesteninu, odvoji 1–2 žlice vode od kuhanja.
  3. Dodaj tjesteninu Pestu
    Dodaj vruću tjesteninu u zdjelu s pestom i dobro promiješaj da se sve obloži, po potrebi dodaj 1-2 žlice vode od kuhanja.
  4. Posluži odmah
    Pospi s malo svježe naribanog parmezana ako voliš, i uživaj zdravo!