Sastojci:
- 1 žlica maslaca ili maslinovog ulja
- 1/2 crvenog luka, usitnjenog
- 1 cijela tortilla (velika)
- 1/4 šalice Sana hummusa
- 1 cijela pečena crvena paprika, narezane
- 3 cijela konzervirana srca artičoka, polovice
- 2 šalice miješane zelene salate
- 1 žlica balzamičnog octa
- 1/4 šalice feta sira, mrvljenog
Postupak:
Rastopite maslac u tavi na srednje-laganoj vatri. Dodajte nasjeckani crveni luk i pržite polako 10-15 minuta, povremeno miješajući, dok ne omekša i dobije zlatno smeđu boju. Stavite na stranu da se malo ohladi.
Zagrijte tortilju na grill tavi na srednje jakoj vatri 1 minutu,odnosno samo dok se ne vide crte od grill tave na vanjskoj strani tortilje. (Ako nemate roštilj tavu, koristite običnu tavu) Tortilja treba biti mekana i podatna; samo s malo boje! Ostavite i tortilju da se malo ohladi. Kako bi napunili tortilju, razmažite hummus po trećini tortilje u sredini. Rasporedite prepržene kriške luka i narezanu pečenu papriku po hummusu. Dodajte polovice srca artičoka. Pomiješajte zelenu salatu i začinite balzamičnim octom, a zatim stavite na tortilju. Na kraju, pospite mrvljeni feta sir po zelenoj salati. Pažljivo smotajte tortilju,te podvucite krajeve prema unutrašnjosti tortilje. Prerežite tortilju po sredini i podijelite s prijateljem. Dobar tek!