Tijesto
65 ml ulja
45 g maslaca 
115 g tamne čokolade (70% kakaa)
170 g šećera 
3 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije ili srž mahune vanilije
2 žličice ruma
prstohvat soli 
75 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
Tahini preljev
70 ml Sana tahini classic, sezamove paste 
1 žlica smeđeg šećera
Postupak
Ulje, maslac i tamnu čokoladu otopite na pari. Maknite smjesu s vatre i ohladite. Pjenasto umutite šećer i jaja, dodajte rum i vaniliju (ili ekstrakt), sol te brašno prosijano s praškom za pecivo. 
U lim veličine 20×20 cm stavite papir za pečenje pa na njega ulijte smjesu. 
Tahini pastu pomiješajte sa šećerom te žličicom rasporediti hrpice smjese po tijestu. Čačkalicom prošarajte smjesu. Pecite 30 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 180°C. 
Malo ohladite i poslužite toplo uz kuglicu sladoleda ili hladno, kako god se u tom trenutku osjećate i uživajte!

Autorica: @okruglica79