Sastojci

  •  1/2 šalice Sana hummusa okus Čili
  •  1/3 šalice mlijeka
  •  3 velika jaja
  •  1 šalica višenamjenskog brašna
  •  1/4 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
  •  1 žličica praška za pecivo
  •  1/2 žličice čilija u prahu
  •  1/4 žličice soli
  •  1/2 šalice cheddar sira, naribanog
  •  2-3 mlada luka, usitnjenog
  •  1 žlica neslanog maslaca, za kalup za muffine

Pomiješajte mlijeko i jaja zajedno u srednje velikoj zdjeli. Dodajte hummus i dobro ga umutite kako ne biste dobili grudice hummusa u smjesi.

U drugoj posudi  pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sir, mladi luk i začine. Dobro sve skupa promiješajte kako bi sir i mladi luk postali lagano obloženi brašnom. Na taj način će ostati ravnomjerno raspoređeni u tijestu.

Zatim pomiješajte sastojke iz obje zdjele. Smjesa bi trebala biti gusta, ali da se može preliti u kalup (ukoliko je pregusta, dodajte malo mlijeka).

Premažite kalupe maslacem te ih napunite smjesom do vrha. Budući da je smjesa gusta tijesto će se malo podići dok se peče, ali ne koliko kod drugačijih muffina, stoga kalupe slobodno napunite do samog vrha. Pecite muffine otprilike 30 minuta na 200 °C ili dok se tijesto ne podigne, a vrhovi muffina postanu napuknuti.

Muffine ostavite da se malo ohlade prije nego ih izvadite iz kalupa.