Sastojci za 4 – 6 osoba:
Prokulice s glazurom od balzamičnog octa
- 1/2 kg prokulica
- kokosovo ulje
- balzamični ocat
Hummus u zdjeli od kabocha tikve
- 1 mala kabocha tikva
- 1/2 šalice pirea od tikve
- 250 g Sana hummusa
- sol i svježe mljeveni papar, po ukusu
Umak od brusnica
- 1 šalica (115 g) svježih brusnica
- sok i naribana korica od ½ naranče
- 3 žlice javorovog sirupa
- 1 žlica miso paste
- 2 žlice meda
POSTUPAK:
Za prokulice i zdjelu od kabocha tikve
Zagrijte pećnicu na 190⁰C te obložite pleh papirom za pečenje. Pospite po prokulicama kokosovog ulja i balzamičnog octa i miješate dok ne budu posve prekrivene. U pećnici ispecite cijelu kabocha tikvu zajedno s prokulicama, na istom plehu. Pecite oko 45 minuta, ili dok kabocha tikva ne postane mekana, a prokulice izvana hrskave.
Sana hummus pomiješajte s pireom od tikve, te začinite paprom i soli po vlastitom ukusu.
Za umak od brusnica
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte brusnice u tavu, kao i sok od pola naranče te javorov sirup. Kuhajte sve oko 10-15 minuta ili dok većina brusnica ne napukne, a tavu često protresite. Zatim ostavite brusnice u tavi dok se ne ohlade. Umak bi se trebao zgusnuti nakon hlađenja. Ako se nije zgusnuo, kuhajte brusnice malo duže. Potom prebacite brusnice u srednje veliku zdjelu. Dodajte soka od naranče, naribanu narančinu koricu, miso pastu i med te izmiješajte sve sastojke kako bi dobili umak. Poslužite. Dobar tek!