Sastojci za 4 – 6 osoba:

Prokulice s glazurom od balzamičnog octa

  •  1/2 kg prokulica
  •  kokosovo ulje
  •  balzamični ocat

Hummus u zdjeli od kabocha tikve

  •  1 mala kabocha tikva
  •  1/2 šalice pirea od tikve
  •  250 g Sana hummusa
  •  sol i svježe mljeveni papar, po ukusu

Umak od brusnica

  •  1 šalica (115 g) svježih brusnica
  •  sok i naribana korica od ½ naranče
  •  3 žlice javorovog sirupa
  •  1 žlica miso paste
  •  2 žlice meda

POSTUPAK:

Za prokulice i zdjelu od kabocha tikve

Zagrijte pećnicu na 190⁰C te obložite pleh papirom za pečenje. Pospite po prokulicama kokosovog ulja i balzamičnog octa i miješate dok ne budu posve prekrivene. U pećnici  ispecite cijelu kabocha tikvu zajedno s prokulicama, na istom plehu. Pecite oko 45 minuta, ili dok kabocha tikva ne postane mekana, a prokulice izvana hrskave.

Sana hummus pomiješajte s pireom od tikve, te začinite paprom i soli po vlastitom ukusu.

Za umak od brusnica

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte brusnice u tavu, kao i sok od pola naranče te javorov sirup. Kuhajte sve oko 10-15 minuta ili dok većina brusnica ne napukne, a tavu često protresite. Zatim ostavite brusnice u tavi dok se ne ohlade. Umak bi se trebao zgusnuti nakon hlađenja. Ako se nije zgusnuo, kuhajte brusnice malo duže. Potom prebacite brusnice u srednje veliku zdjelu. Dodajte soka od naranče, naribanu narančinu koricu, miso pastu i med te izmiješajte sve sastojke kako bi dobili umak. Poslužite. Dobar tek!