Sastojci (za okrugli kalup promjera 23 cm)

250 g ricotta sira ili tofua
125 g kukuruzne krupice
400 ml mlijeka (biljno mlijeko birajte bez dodanog šećera)
1 žličica soli
1 žlica maslinovog ulja
280 g palminih srca (ocijeđenih i narezanih na ploške debljine 0,5 mm)
2 žlice maslinovog ulja
Sana šareni papar, grubo mljeveni
Sana timijan, liofilizirani
maslinovo ulje za podmazivanje kalipa za pečenje
nekoliko cherry rajčica

Premažite kalup maslinovim uljem. Žlicom razmažite ricotta sir po dnu pekača ili posložite mrvljeni tofu.
Zagrijte pećnicu na temperaturu od 180°C.

U posudi zakipite mlijeko sa soli i maslinovim uljem pa uspite kukuruznu krupicu i kuhajte 1 – 2 minute, dok se ne zgusne. Odmah prelijte palentu preko tofua ili ricotta sira.

U posudici pomiješajte papar, timijan i maslinovo ulje pa svaku ploškicu palminih srca provucite kroz to. Slažite u kalup tako da u sredinu stavite prepolovljene cherry rajčice pa oko njih poredajte ploškice palminih srca.

Postupak

Pecite 20 – 25 minuta.

Poslužite toplo uz omiljenu salatu, a možete preliti i Sana ketchupom od cikle.

Uživaj zdravo!

Recept by: @okruglica79