Sastojci za biskvit:

  • 1 šalica bijelog pirovog brašna
  • 1/3 šalice kokosovog šećera
  • 1 + 1/2 žlice kakao praha
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 šalica vode
  • 1/4 šalice otopljenog kokosovog ulja
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Sastojci za kremu od kestena:

  • 1 blok Sana kesten pirea 100% (250g)
  • 1 šalica biljnog mlijeka (npr. sojino)
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 + 1/2 žlice kukuruznog škroba
  • 1 žličica agar agara u prahu

Sastojci za ganache:

  • 120 g tamne čokolade
  • 1 šalica kokosove kreme (kruti dio iz konzerve kokosovog mlijeka)

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Obložiti kalup papirom za pečenje.
  2. U zdjelu staviti sve suhe sastojke za biskvit. Dodati sve mokre i pomiješati. Prebaciti smjesu u lim za pečenje (cca 25x35cm), poravnati i staviti peći u zagrijanu pećnicu cca 25 minuta, sve dok čačkalica ne izađe suha. Kada je pečen izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi na rešetki. Hladni biskvit rezati na krugove uz pomoć čaše.
  3. Sve sastojke za kremu, osim agar agara, staviti u blender i izblendati. Prebaciti u lončić i zagrijati uz neprestano miješanje. Dodati agar agar i miješati sve dok se ne počnu balončići stvarati odnosno počne kuhati smjesa. Preliti smjesu u silikonske kalupe (koristila sam polukrugove), pustiti malo mjesta na vrhu te lagano utisnuti odrezane krugove biskvita. Staviti u hladnjak da se stisne na sat, dva.
  4. U posudu natrgati čokoladu. Zagrijati kokosovu kremu i preliti preko čokolade i pomiješati sve dok se čokolada ne otopi i sjedine se sastojci. Pustiti da se ohladi i stisne. Prebaciti u dresir vrećicu sa šiljastim nastavcima i ukrasiti izvađene kestene i kalupa. Možete cijeli kesten ukrasiti ili samo polovicu. Preporučujem polovicu jer je čokoladni ganache dosta jak pa će izdominirati okusom.
  5. Čuvati kestene u hladnjaku.

Recept by: @foodoris