Sastojci
4 jaja
250 g Sana kesten pirea 72%
100 g omekšalog maslaca
80 g jogurta
180 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 žlice Sana Vanilija Bourbon Madagaskar
1 žlica ruma za kolače
50 g čokoladnih kapljica (tamna čokolada)

Postupak
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg i ostavite sa strane.
Žumanjke pjenasto umutite sa vanilin šećerom, rumom za kolače i maslacem. Dodajte Sana kesten pire 72%, jogurt, te ponovo umutite.
Nakon toga dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, te umutite u jednoličnu smjesu.
Na kraju špatulom polagano umiješajte čokoladne kapljice i snijeg od bjelanjaka.
Pecite u kalupu za kuglof promjera 23 cm ili manjim kalupima.
Prije stavljanja smjese, kalup obavezno podmažite maslacem i pospite oštrim brašnom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 min i provjerite čačkalicom jesu li kuglofi doista pečeni.
Pospite gotove kuglofe šećerom u prahu ili prelijte otopljenom čokoladom i uživajte slatko uz Sanu!

Recept by @okruglica79