Sastojci:
2 srednje tikvice
sol
2 režnja češnjaka, naribana
sok pola do cijelog limuna
korica pola limuna, naribana
2 žlice Sana maslinovog ulja s medvjeđim lukom
Sana Power Mix
Sana Palmina srca

Za dressing od tahinija:
2 žlice Sana Tahini classic
2 žlice maslinovog ulja
sok pola limuna
prstohvat soli
nekoliko žlica hladne vode

Postupak:
Gulilicom za povrće narežite tikvice na tanke ploške. Ovo možete napraviti s oštrim nožem, pokušajte da su ploškice što tanje. Prebacite narezane tikvice u dublju zdjelicu, dobro posolite pa promiješajte.
Dodajte naribani češnjak, sok limuna i naribanu koricu limuna, maslinovo ulje pa ponovno dobro promiješajte. Ostavite u hladnjaku barem pola sata, idealno bi bilo 2 sata. Palmina srca narežite na kolutove i kratko popržite na širokoj tavi s malo maslinovog ulja.

Dresing od tahinija:
Sve sastojke ( osim vode) ubacite u manju posudicu i pomiješajte. Miješajući, lagano dolijevajte vodu. Nakon par sekundi dresing će vam biti potpuno gladak. Probajte pa po potrebi dodajte još limunovog soka ili soli. Na tanjur posložite carpaccio i dodajte nekoliko prženih palminih srca. Sve prelijte s nekoliko žlica dresinga.

Recept: @burbon_i_borovnice
Fotografije: @mari.rukavina