Sastojci:
200 g šećera
3 jaja
1 srednja jabuka
150 g jogurta
100 ml jake kuhane kave
100 g otopljenog i prohlađenog maslaca
10 g Sana Bourbon vanilin šećer
75 g Sana Tahini classic
50 g kakao praha
210 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
5 g praška za pecivo
10 g sode bikarbone

Šećerni preljev s tahinijem
150 g šećera u prahu
50 g Sana Tahini classic
50 ml mlijeka

Priprema:
Otopite maslac i ostavite ga da se malo ohladi. Skuhajte kavu i prohladite ju. Naribajte jabuku. Umutite pjenasto jaja, te im dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte maslac, jogurt i kavu pa umutite u jednoličnu smjesu. Dodajte naribanu jabuku. Zatim dodajte tahini pa i njega umutite. Prosijte obje vrste brašna i kakao, te ih pomiješajte s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Pomiješajte suhe i mokre sastojke pa ih pažljivo umutite. Smjesu premjestite u kalup za kuglof promjera 23 cm kojeg ste prethodno premazali maslacem i oštrim brašnom ili uljem u spreju. Kuglof stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190°C oko 45 minuta. Štapićem za ražnjić provjerite je li kuglof pečen. Izvadite ga i ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, a nakon toga ga okrenite na rešetku i pustite da se potpuno ohladi. Za glazuru, pjenjačom umutite tahini, šećer u prahu i mlijeko te prelijte preko kuglofa. Ostavite oko pola sata da se glazura stisne. Kuglof možete dodatno ukrasiti šećerom u prahu.

Dobar tek! 

Recept: @okruglica97