Sastojci
1 veliki luk
1 veća mrkva
1 crvena paprika
malo vina ( crnog ili bijelog)
1 konzerva sjeckane rajčice
2 režnja češnjaka
200 grama Sana svježeg tofua
150 grama sitno sjeckanih oraha
1 litra povrtnog temeljca
prstohvat Sana čilija
žličica šećera
maslinovo ulje
sol
Sana Dimljena Paprika Superiore
muškatni orašćić

Postupak:
Tofu ocijedite i smrvite rukama. U širokoj posudi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte na sitno sjeckani luk, mrkvu i papriku. Pirjajte 15-ak minuta i po potrebi dolijevajte malo vode. Kad je povrće mekano, stavite usitnjeni tofu, orahe i češnjak pa pustite nekoliko minuta da malo zamiriši. Sad dodajte vino i kuhajte još 2 minute. Dodajte sjeckanu rajčicu, povrtni temeljac i žličicu šećera. Dovedite do vrenja, smanjite vatru pa dodajte začine i kuhajte najmanje sat vremena. Povremeno promiješajte i do potrebi dodajte malo vode. Kad postignete željenu gustoću , probajte umak i po potrebi doradite začinima. Poslužite uz omiljenu kuhanu tjesteninu.

Dobar tek😊

Recept: @burbon_i_borovnice
Fotografije: @mari.rukavina