Sastojci za sendvič:
🔸duguljasto pecivo
🔸kiseli krastavci narezani na kolutiće
🔸sitno narezana zelena salata
🔸rajčice narezane na šnite
🔸umak po izboru, kod mene ljutkasti senf i
🔸Sana Ketchup od cikle
🔸opcionalno prženi luk

Sastojci za Sub kuglice (ispadne 20 kom):
🔸1 šalica leće
🔸1 šalica kvinoje
🔸pola šalice graška
🔸voda za kuhanje
🔸3 žlice mljevenih lanenih sjemenki
🔸1 žlica krušnih mrvica
🔸1 žlica Sana ketchupa od cikle
🔸po 1 žličica češnjaka u prahu, crvene paprike, kurkume i soli
🔸prstohvat origana i bosiljka

Postupak:
U veći lonac ulijte oko 2 litre vode i leću pa stavite da se kuha. Pazite na vrijeme kuhanja ovisno o tome koja je leća – smeđa i crvena kuhaju se 15 minuta, zelena oko 30, a crna oko 40. U ovom receptu korištena je smeđa. Deset minuta prije kraja kuhanja leće u lonac dodajte kvinoju i grašak. Kad se skuha, procijedite, isperite hladnom vodom pa stavite u blender.

U blender dodajte i sve druge sastojke za kuglice i dobro izmiksajte. Rukama oblikujte kuglice ili popečke i složite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite da se peku 25 minuta u pećnici ugrijanu na 200 stupnjeva. Nakon pečenja pustite da se malo ohlade.

Recept:@cookie.djo