Sastojci:
• 1/2 šalice Sana Hummusa čili
• 1/3 šalice mlijeka
• 3 velika jaja
• 1 šalica višenamjenskog brašna
• 1/4 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
• 1 žličica praška za pecivo
• 1/2 žličice Sana čili – mljeveni
• 1/4 žličice soli
• 1/2 šalice Power Trapi veganskog sira, naribanog
• 2-3 mlada luka, usitnjenog
• 1 žlica neslanog maslaca, za kalup za muffine

Postupak:
Pomiješajte mlijeko i jaja zajedno u srednje velikoj zdjeli. Dodajte hummus i dobro ga umutite kako ne biste dobili grudice hummusa u smjesi.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, veganski sir, mladi luk i začine. Dobro sve promiješajte kako bi se sir i mladi luk obložili brašnom. Na taj način će ostati ravnomjerno raspoređeni u tijestu.
Zatim pomiješajte sastojke iz obje zdjele. Smjesa bi trebala biti gusta, ali da se može preliti u kalup (ukoliko je pregusta, dodajte malo mlijeka).
Premažite kalupe maslacem te ih napunite smjesom do vrha. Budući da je smjesa gusta tijesto će se malo podići dok se peče, ali ne koliko kod drugačijih muffina, stoga kalupe slobodno napunite do samog vrha. Pecite muffine otprilike 30 minuta na 200 °C ili dok se tijesto ne podigne, a vrhovi muffina postanu napuknuti.
Muffine ostavite da se malo ohlade prije nego ih izvadite iz kalupa.