TIJESTO
300 g očišćenog narančastog batata
1 jaje
50 g Power Mozza sira
60 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna*

Postupak:

Ogulite batat i narežite ga na kockice te ga stavite da se skuha, dok ne omekša, oko 20 minuta. U blenderu ga usitnite u pire. Pire pomiješajte s jajetom, naribanim sirom i dodajte obje vrste brašna. Umijesite glatko tijesto koje je mekano, ali se ne lijepi za ruke.
*Moguće da će vam trebati još koji gram brašna više ili manje, ovisno koliko je batat mokar.

Napravite dva valjka od tijesta, otkidajte komadiće i pritisnite ih na daščicu za njoke. Od ove količine tijesta dobije se oko 50 njoka.

UMAK OD BUNDEVE I MOZZARELE

250 g pirea od bundeve – butternut ili turkinja
3-4 listića sušene kadulje
2 češnja češnjaka ili Sana češnjak
1 žličica soli
2 žlice maslinovog ulja
30 g Sana Power Mozza sira

Postupak:

Prvo pripremite pire od bundeve – bundevu narežite, očistite od koštica i ispecite u pećnici na 200°C. Probajte vilicom je li omekšala. Zatim izvadite iz pećnice, ohladite, ogulite koru i u blenderu usitnite u pire. Na maslinovom ulju prepržite protisnuti češnjak i listove kadulje. Dodajte sol i pustite da lagano krčka, par minuta. Nakon toga dodajte na komadiće narezani Power Mozza sir i promiješajte nekoliko puta, dok se ne rastopi.

Njoke ubacite u umak, toplo servirajte na tanjur, posipajte naribanim Power Mozza sirom i uživajte!
Dobar tek!

Recept: @okruglica79