Sastojci:
Krema od bijele čokolade:
40 g škrobnog brašna
20 g šećera
2 veća jaja
prstohvat soli
500 g mlijeka
1 i 1/2 žličica ekstrakta vanilije
100 g nasjeckane bijele čokolade

Krema od kestena:
250 g Sana Kesten pirea 100%
70 g omekšanog maslaca
50-80 g šećera u prahu (ili više po okusu)
1 žlica ruma
1-2 žlice vode

Podloga:
15-ak piškota
100-150 ml mlijeka
1-2 žlice krem likera

Dekoracija:
šećer u prahu

Priprema:
Pomiješajte škrobno brašno, šećer i sol u manjoj zdjelici. Dodajte jaja i miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte mlijeko te kuhajte na srednje jakoj vatri dok smjesa ne počne kuhati. Stalno miješajući kuhajte još minutu, a onda maknite s vatre.
Dodajte bijelu čokoladu i ekstrakt vanilije. Ostavite minutu, a onda miješajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.
Maslac i šećer miksajte 5-6 min dok maslac ne postane kremast. Dodajte kesten pire, rum i vodu te miksajte dok smjesa ne postane glatka i maziva.
U zdjelici pomiješajte mlijeko i liker. Narežite piškote na komadiće. Svaki komadić kratko umočite u mlijeko.
U čaše slažite red piškota, red kesten kreme i red čokoladne kreme.
Ponovno složite red piškota umočenih u mlijeko i red čokoladne kreme. Žlicom ili špatulom oblikujte kemu od bijele čokolade u piramidu.
Stavite kremu od kestena u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Istiskujte kremu od kestena oko kreme od bijele čokolade.
Stavite u hladnjak na nekoliko sati. Prije posluživanja posipati šećerom u prahu.

#uživajslatko

Recept i foto: Biljana Oklopčić (bibis_baking_tales)