Sastojci (za 2 šalice):
14 g nezaslađenog kakaa u prahu
1/2 žličice espresso praha
prstohvat soli
2 žlice vode
320 ml mlijeka
160 ml slatkog vrhnja
115 g tamne čokolade, nasjeckane
Dekoracija:
tučeno slatko vrhnje
Sana Kesten štapići s kakaom
Priprema:
U lončiću srednje veličine pomiješajte šećer, kakao u prahu, espresso prah, sol i vodu. Kuhajte na srednje jakoj vatri stalno miješajući dok smjesa ne postane glatka.
Ulijte mlijeko i slatko vrhnje te kuhajte stalno miješajući dok smjesa skoro ne proključa.
Maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Usipajte toplu čokoladu u šalice. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kesten štapićima s kakaom.
#uživajslatko
Recept i foto: Biljana Oklopćić (@bibis_baking_tales)