Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
60 g šećera
125 ml ulja
140 g čokolade za kuhanje
Prstohvat soli

Krema:
250 g Sana kesten pire 72%
200 ml slatkog vrhnja
Vrećica želatina
Malo ruma
Ribana korica naranče

Ganache:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje

Dekoracija:
Sana kesten štapići s kakaom
Sana dehidrirana naranča

Postupak:

Prvo na pari otopite čokoladu s uljem i pustite da se prohladi.
Pjenasto miksajte žutanjke sa šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu. Na kraju lagano dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka i mrvicu soli.
Smjesu izlijte u kalup promjera 20cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Nakon toga ga ohladite.

Izmiksajte slatko vrhnje. Želatinu pripremite po uputstvima na vrećici i dodajte u slatko vrhnje. Naribajte narančinu koricu, dodajte malo ruma i na kraju kesten pire. Neka se sve dobro sjedini.
Kremu premažite preko biskvita.

Zagrijte slatko vrhnje i u njemu rastopite čokoladu, lagano miješajući. Pustite da se prohladi 10-ak minuta pa lagano prelijte preko kremu.
Tortu ukrasite kesten štapićima i dehidriranom narančom.

#uživajslatko

Recept i foto: Sanda Ćosić (sandy_taste)