Sastojci:
7 listova za pite
450 g očišćene hokaido bundeve
Sana češnjak sjeckani, liofilizirani
Sana ružmarin, liofilizirani
maslinovo ulje za premazivanje
1 žličica soli
1 žličica papra
1 jaje
2 žlice jogurta
200 g Power Greek sira
30 g golica
ulje za premazivanje

Priprema:
Golice popržite na teflonskoj tavi da ispucaju tako da im možete skinuti ljuskice.
Hokaido bundevu očistite od koštica i narežite na četvrtine. Poredajte ih u pleh obložen folijom. Svaku četvrtinu posolite, posipajte s malo ružmarina i češnjaka i premažite maslinovim uljem.
Pecite 25 minuta na 190°C (probajte je li bundeva omekšala) pa pustite još 5 min u vrućoj pećnici.
Izvadite iz pećnice i pustite da se prohladi.
Očišćenu bundevu zajedno ubacite u blender i napravite pire. Pustite da se prohladi.
Dok se pire hladi, Power Greek sir izmrvite i u njega dodajte pržene golice te dobro izmiješajte.
Zatim u pire dodajte jogurt, jaje i papar te izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Uzmite 2 lista, stavite ih u podmazan okrugli pekač promjera 26 cm i premažite uljem. Listovi neka se preklapaju tako da im dio visi preko rubova pekača.
Preko listova stavite pola pirea od bundeve pa rubove listova prebacite preko toga.
Nakon toga opet uzmite 2 lista, premažite ih uljem te ih posipajte s pola smjese od fete i golica. Prebacite listove prema unutra.
Zatim uzmite 1 list pa premažite ostatkom pirea i smjese, ali sada ostavite da rubovi vise prema van. Nakon toga uzmite ponovno 1 list i na njega stavite preostalu smjesu fete i golica. Također pustite da rubovi vise prema van.
Na kraju prekrijte sve zadnjim listom i premažite ga uljem. Sve rubove prebacite unutar kalupa, premažite uljem i stavite da se peče 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C.
Provjerite pitu nakon 10-15 minuta, ako je počela dobivati boju, prekrijte je folijom pa nastavite peći.
Pečenu pitu poslužite s jogurtom ili salatom.

Dobar tek!

Recept i foto: Alica Bjeli Duduković (@okruglica79)