Sastojci za tortilje
450 g polubijelog brašna
Žličica soli
Žličica praška za pecivo
250 ml vruće vode (ne kipuće)
Malo manje od 1 dcl ulja

Pomiješajte suhe sastojke, dodajte im vodu i ulje i zamijesite glatko tijesto (da se ne lijepi na podlogu). Pri miješanju dodajte malo brašna (po potrebi).
Ostavite da odstoji desetak minuta. Trgajte loptice tijesta i tanko ih razvaljajte. Pecite na srednje jakoj vatri na prethodno zagrijanoj tavi minutu do minutu i pol sa svake strane.

Punjenje za tortilje
Bukovače
Šampinjoni
Svježe povrće: zelena salata, matovilac, zelena i crvena paprika, kukuruz
Sana guacamole namaz od avokada

Bukovače i šampinjone narežite i pecite na tavi na žlici maslinovog ulja dok se lagano ne zapeku, dodajte Fajita mješavinu začina, podlijte vodom (oko 1 dcl) i pirjajte uz povremeno miješanje dok se tekućina ne reducira (oko 5 min).

Tortilju premažite guacamole umakom, stavite po njoj svježe povrće i gljive. Zamotajte tortilju i uživajte.

#uživajzdravo

Recept i foto: Renata Hermešcec (@plantbasedbyrenata)