Tijesto:
2 šalice glatkog brašna – 300 g
1 žlica Sana maslinovog ulja s medvjeđim lukom
½ vrećice suhog kvasca – 3,5 g
1 žličica šećera
½ žličice soli
1 šalica tople vode- 2 dl

Nadjev:
Špinat
Sana Power Greek

Postupak:
Kvasac i šećer prelijte toplom vodom i ostavite na toplom nekoliko minuta.
U prosijano glatko brašno dodajte nadošli kvasac i žlicu maslinovog ulja te umijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite 20 minuta.

Tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova, pokrijte i ostavite još 10 – 15 minuta.
Svaki dio tijesta tanko razvaljajte, polovinu palačinke nadjenite špinatom, mesom i Power greek sirom.
Rubove tijesta spojite rukama i vilicom te palačinku pecite na umjerenoj vatri u suhoj tavi (ili lagano premažite uljem).
Pecite palačinku 2 – 3 minute, okrenite i premažite maslinovim uljem.
Palačinku pecite još 2 – 3 minute, dok obje strane ne dobiju lijepu boju.

#uživajzdravo

Recept i foto: Alida Bjeli Duduković (@okruglica79)