2. Hummus Fest u Koprivnici organiziran je u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hummusa, popularnog namaza od slanutka i sezama o kojem zapisi postoje preko 2 000 godina. Dan je bio rezerviran za uživanje u hummusu i #sanapower delicijama koje su razveselile sve prisutne.

Uz najfinije hummus zalogaje, brojni posjetitelji uživali su u Gradskom Parku u bogatom edukativno-sportskom sadržaju za cijelu obitelj. Posebnu pažnju privlačio je Sana piknik. Puno pozitivne energije, dragih ljudi te fina i zdrava hrana obilježili su piknik kojeg je sa Sanom pripremao kuhar Matei Negovetić inspiriran upravo hummusom. Dobro je poznato da je hrana poveznica svih druženja pa je piknik na travi okupio brojne Sanine prijatelje, influencere i suradnike koji su uživali u stolu prepunom delicija.

Osim ukusne hrane Hummus Fest je bio bogat i drugim sportskim i edukativnim sadržajima. U suradnji sa Savjetovalištem za prehranu Nutrea saznali smo zašto je hummus najbolji namaz, što ga čini toliko zdravim i kako ga najbolje uvrstiti u svoju prehranu. Najmlađi posjetitelji su uživali u radionici Zdrave prehrane i pripremali svoje sendviče s hummusom, a odrasli dobili i inspiraciju za neke nove recepte. Bilo je pravo zadovoljstvo vidjeti nasmijana dječja lica koja su osim u finim zalogajima uživala u različitim tradicionalnim igrama koje je za njih organiziralo Društvo Naša djeca. Naravno najvještiji su osvojili i bogate nagrade.
Za sve ljubitelje zdravog načina života Sportski centar Cerine u Budi fit Zoni pobrinuo se da se svatko osjeća fit kroz različite programe i oblike vježbanja pod vedrim nebom koprivničkog Gradskog parka. Najbrojniji posjetitelji Budi fit zone bili su mališani za koje je osmišljen dječji poligon s raznim rekvizitima jer znamo da je već od malih nogu važno usvajati zdrave navike.

Hvala Gradu Koprivnica, Komunalcu, Gradskim bazenima Cerine, Društvu naša djeca i Nutrei i odličnom Dergez kruhu!

Veseli nas što je i Koprivnica ucrtana na svjetskoj karti obožavatelja hummusa i jedva čekamo druženje dogodine!