Sastojci:
25 g šarene kvinoje
100 ml vode
120 g ocijeđene tune
30 g mladog luka (samo zeleni dio)
2 češnja češnjaka
2 jaja
Žličica soli
40 g ribanog Power Mozza sira
*sitne zobene pahuljice
Maslinovo ulje

Postupak:
U vodi skuhajte kvinoju dok ne omekša. Ako je ostalo vode, ocijedite te pustite da se ohladi. U posudu stavite ohlađenu kvinoju, tunu, nasjeckani mladi luk, protisnuti češnjak, jaja i sol. Rukom umijesite smjesu pa dodajte naribani sir i ponovno umijesite. Ostavite smjesu u hladnjaku oko 45 minuta. Ako je smjesa jako mekana, dodajte žlicu-dvije sitnih zobenih pahuljica.
Oblikujte popečke po 70 grama svaki i stavljajte ih na pekač obložen papirom za pečenje.
Poprskajte s malo maslinovog ulja i stavite u peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 190°C. Pecite 15-ak minuta pa okrenite i zatim pecite još 10 minuta.
Prohladite i poslužite!

#uživajzdravo

Recept i foto: Alica Bjeli @okruglica79