Sastojci:
1 veći batat
2-3 manje mrkvice

Za pečenje:
1 žlica maslinovog ulja
2 žličice Sana Aceto balsamico di Modena IGP
2 prstohvata soli
Sana začini: Origano sušeni, Dimljena paprika Superiore, Timijan liofilizirani

Krema:
2 žlice Sana hummus classic
2 žlice jogurta

Preljev: Maslinovo ulje, Sana Aceto balsamico di Modena IGP , Malo javorovog sirupa

Serviranje:
Matovilac, Sana Power Greek , Sjemenke konoplje

Priprema:
Narežite mrkvu i batat na manje podjednake dijelove, prebacite narezano povrće u zdjelu te začinite maslinovim uljem, acetom, soli te Sana začinima zatim sve dobro promiješati. Staviti začinjeno povrće na papir za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C oko 25 minuta. Zdjela u kojoj je bilo začinjeno povrće iskoristite za izradu kreme, dodajte Sana hummus i jogurt. Preljev pripremite od maslinovog ulja, aceta i malo javorovog sirupa. Servirajte na tanjur te stavite pripremljenu kremu kao podlogu te stavite odozgo matovilac, stavite pečeno povrće i posujte Sana power greekom i sjemenkama konoplje za kraj prelijte preljevom.

#uživaj zdravo

Recept i foto: @delicious_and_healthy_by_maya