Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 luk
3 režnja češnjaka
1 manja cvjetača
1 povrtna kocka
250 ml vode
200 g špageta po želji
3 žlice delikatesnog kvasca
2 pune žlice Sana hummusa Classic
10-ak kuglica Sana falafela
malo ulja za prženje
Mladi luk i Power Mix za posipanje

Postupak:
1. Stavite grijati lonac na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje, nasjeckani luk, češnjak i cvjetaču na manje komadiće.
2. Promiješajte i dodajte povrtnu kocku i vodu.
3. Stavite da se kuha 10-ak minuta ili dok cvjetača ne omekša.
4. Za to vrijeme skuhajte špagete.
5. Kada je cvjetača omekšala prebacite sve u blender, dodajte delikatesni kvasac, hummus i sve dobro izmiksajte.
6. Falafel stavite na zagrijanu tavicu s uljem i pržite od 14 do 16 minuta na umjerenoj vatri. Kuglice povremeno okrenite kako bi se ravnomjerno popržile.
7. Nasjeckajte mladi luk na kolutiće i krenite sa serviranjem.
8. Umak prelijte preko špageta i na to stavite mladi luk, Power Mix i pečeni falafel.

Dobartek i uživajzdravo !
Foto i recept: Vinka Tresić @vinka_veg