Hummus Fest u Koprivnici iz godine u godinu sve je bogatiji i zanimljiviji. Dan za druženje, zabavu, sport i prije svega uživanje u jelima s hummusom uz druge Sana delicije razveselio je sve prisutne. Hummus fest organiziran je po treći puta u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hummusa, popularnog namaza od slanutka i sezama o kojem zapisi postoje preko 2 000 godina i kojeg je prije 10 godina u hrvatskoj predstavila koprivnička tvrtka Sana delikatese.

Uz najfinije hummus zalogaje, brojni posjetitelji uživali su u Gradskom Parku u bogatom edukativno-sportskom sadržaju za cijelu obitelj. Posebnu pažnju privlačio je bogati Sana piknik. Puno pozitivne energije, dragih ljudi te fina i zdrava hrana obilježili su piknik kojeg je sa Sanom pripremala plant based chef Ivana Rukavina sa svojim timom inspirirana upravo hummusom. Na piknik stolu su se tako našle kreativno servirane različite vrste hummusa od klasičnog blagog, pikantnog pa do onog s bučinim sjemenkama koji spaja tradicionalni okus bučine sjemenke dobro poznat u Podravini te popularnog hummusa. Posebnu pažnju plijenio je i novi Sana falafel u kombinaciji s hummusom, razni biljni i proteinski sirevi, guacamole, deserti od kestena, čips od jabuke i mnoge druge zanimljive kreacije. Dobro je poznato da je hrana poveznica svih druženja pa je piknik na travi okupio brojne prijatelje Sane, influencere i suradnike koji su uživali u stolu prepunom delicijama.

Osim ukusne hrane Hummus Fest je bio bogat i drugim sportskim i edukativnim sadržajima. Direktorica Silvija Repić podijelila je s nama zašto je hummus namaz toliko popularan, što Sana hummus čini zdravim i nutritivno vrijednim te kako ga najbolje uvrstiti u svoju prehranu. Influencerica Vinaka Tresić (@vinka_veg) pokazala nam je na mini radionici kako u samo nekoliko minuta pripremiti primamljive plate s hummusom za svoje goste. Najmlađi posjetitelji su uživali u radionici Zdrave prehrane i pripremali svoje sendviče s hummusom, a odrasli dobili i inspiraciju za neke nove recepte. Bilo je pravo zadovoljstvo vidjeti nasmijana dječja lica koja su osim u finim zalogajima uživala u različitim tradicionalnim igrama koje je za njih organiziralo Društvo Naša djeca. Oni pak s najviše znanja o hummusu osvojili su i bogate nagrade.

Za sve ljubitelje zdravog načina života Sportski centar Cerine u Budi fit Zoni pobrinuo se da se svatko osjeća fit kroz različite programe i oblike vježbanja pod vedrim nebom koprivničkog Gradskog parka. Najbrojniji posjetitelji Budi fit zone bili su mališani za koje je osmišljen dječji poligon s raznim rekvizitima jer znamo da je već od malih nogu važno usvajati zdrave navike.

Organizatori događaja su Sana delikatese, Komunalac, Gradskim bazeni Cerine i Društvo naša djeca, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

Veseli nas što je i Koprivnica ucrtana na svjetskoj karti obožavatelja hummusa i jedva čekamo nove gastronomske kreacije s hummusom te druženje dogodine!

Foto by: Nino Smolak