Za 12 komada
Sastojci za biskvit:
250 ml vode
80 ml biljnog ulja
130 g šećera
10 g vanilin šećera
200 g glatkog brašna
50 g kakaa
1 žlica praška za pecivo
1 žlica jabučnog octa
1 žlica ruma
1 žlica instant kave
1 mjerica Sana kesten štapića s kakaom i narančom
Za kremu:
200 ml veganskog vrhnja za šlag
200 g Sana kesten pire 72%
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
1. Pomiješajte u jednu zdjelici suhe sastojke, a u drugoj sve mokre (osim kesten štapića).
2. Lagano počnite dodavati mokre u suhe i polako miješajte da se svi sastojci povežu.
3. Narežite kesten štapiće na male komadiće i dodajte u smjesu.
4. Počnite stavljati smjesu u kalupe za muffine tako da stavite 3/4 smjese.
5. Stavite u pećnicu i pecite 15-20 minuta.
Krema:
1. Mikserom miješajte vrhnje za šlag dok ne postane čvrste teksture i dodajte kesten pire nasjeckan na komadiće. Miješajte dok se svi sastojci ne povežu. Po želji dodajte malo ruma.
Kada se muffini ispeku ohladite ih i na vrh premažite kremom od kestena.
Uživaj zdravo!
Recept i foto: Vinka Tresić