Sastojci:
500 g Sana Kesten pire 100%
100 g tamne čokolade (70%)
100 g integralnog keksa (tipa grancereale)
30 ml zobenog mlijeka
17 svježih datulja
400 ml gustog kokosovog mlijeka
250 ml biljnog vrhnja za šlag
Na pari otopiti 70 grama tamne čokolade pa u blender staviti kekse, tu čokoladu, 250 grama kesten pirea, 30 ml biljnog mlijeka i 5 očišćenih svježih datulja. Sve izblendati pa vlažnim rukama utisnuti u dno kalupa za tortu – to je podloga za tortu.
Kokosovo mlijeko ugrijati skoro do vrenja pa u njega staviti preostalih 30 grama čokolade i 12 očišćenih datulja. Pustiti 10-ak minuta pa sve izliti u blender i dodati drugih 250 grama kestena. Izblendati u glatku kremu pa ju izliti na podlogu. Staviti u frižider na dva sata.
Od vrhnja za šlag napraviti šlag i premazati ga po vrhu torte. Po želji posuti kavom ili naribati čokoladu.
Recept i foto: cookie-djo