Recept

1 šalica Sana hummusa s bučinim sjemenkama
8 režnjeva češnjaka, oguljenih
3 žlice maslinovog ulja
2 čajne žličice soli, plus po ukusu
1 1/2 čajne žličice mljevenog kima, po potrebi raspodjeliti tijekom kuhanja
1 veliki žuti luk, nasjeckan
4 manje mrkve, oguljene i narezane
1 l povrtnog temeljca
200 ml vode, po potrebi
85 g Sana Tahini paste od sezama
3 žlice svježeg limunovog soka (ili po ukusu, od 1 – 2 limuna)
1/2 vezice peršina, nasjeckanog

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast, 3 do 4 minute.

Posolite i dodajte kim i pirjajte još pola minute do minutu. Dodajte mrkvu i kuhajte miješajući oko 2 minute. Postupno dodajte temeljac i po potrebi vodu te hummus.

Kada zakuha, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno dok mrkva ne postane sasvim mekana, oko 20 minuta.

Maknite s vatre i umiješajte tahini i limunov sok. Ispasirajte juhu štapnim mikserom ili u blenderu dok ne postane sasvim glatka i bez komadića. Dobar tek i #uživajzdravo!