Sastojci:
500 g mesa po izboru (piletina, junetina ili svinjetina)
200 g šampinjona
1 manji luk
2 češnja češnjaka
1 žlica maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica MelanSane
Sol, papar, svježi peršin
Za pire:
600 g krumpira
30 g maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje
2–3 kriške Sana Power Trapi sira (naribane)
Prstohvat soli
Priprema:
Meso:
Začini meso solju i paprom te preprži na malo ulja dok ne dobije zlatnu koricu. Izvadi i stavi sa strane.
Umak od gljiva:
Na istoj tavi rastopi maslac, dodaj luk i češnjak te kratko pirjaj.
Umiješaj gljive i dinstaj dok ne puste tekućinu. Zatim dodaj MelanSanu i vrhnje za kuhanje.
Promiješaj, pusti da se umak lagano zgusne i vrati meso da se sve poveže u savršeno kremastu cjelinu.
Pire krumpir:
Krumpir skuhaj u posoljenoj vodi, zgnječi ga s maslacem i vrhnjem za kuhanje, pa dodaj Sana Power Trapi sir dok je još toplo – dobit ćeš savršeno glatku, bogatu teksturu.
Završni dodir:
Na gotovo meso dodaj još nekoliko listića Sana Power Trapi sira – otopit će se i pretvoriti u neodoljivi sloj punog okusa.
Dobar tek i #uživajzdravo

