Sastojci:
- 200 g skute
- 120 g kiselog vrhnja
- 3 jaja
- sol
- kora od limuna
- Sana Vanilija Madagaskar mahune
- 50 g šećera
- 200 ml vrhnja
- 500 g marakuja – voćna kaša fino pasirana
- 5 g Agar Agar
- 150 ml vrhnja
- 50 ml kave
- 200 ml tamne čokolade za ukrašavanje
- 10 ml kave (hladne)
- Sana Ružine latice
Priprema:
Za Cheescake pomiješati skutu sa kiselim vrhnjem, jajima sa začinima, šećerom i slatkim vrhnjem. Sve peći na 200°C 20 minuta; otvoriti pećnicu na 15 minuta i nakon toga ponovno peći na 170°C još 15 minuta. Cheescake ostaviti da se ohladi u ugašenoj pećnici.
Za gel od marakuje kuhati voćnu kašu sa Agar Agar 2 minute. Ohladiti i miksati.
Za ganache od kave kuhati vrhnje sa kavom, preliti preko čokolade i dobro promiješati. Ganache pustiti da se ohladi i dobro izmiksati.
Cheescake narezati, dekorirati s ružinim laticama, servirati uz ganache te po želji i preostalih 10 ml kave staviti u pipetu uz cheescake.
Recept by: Matthias Kirchler, chef