Sastojci:

  • 200 g skute
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • sol
  • kora od limuna
  • Sana Vanilija Madagaskar mahune
  • 50 g šećera
  • 200 ml vrhnja
  • 500 g marakuja – voćna kaša fino pasirana
  • 5 g Agar Agar
  • 150 ml vrhnja
  • 50 ml kave
  • 200 ml  tamne čokolade za ukrašavanje
  • 10 ml kave (hladne)
  • Sana Ružine latice

Priprema:

Za Cheescake pomiješati skutu sa kiselim vrhnjem, jajima sa začinima, šećerom i slatkim vrhnjem. Sve peći na 200°C 20 minuta; otvoriti pećnicu na 15 minuta i nakon toga ponovno peći na 170°C još 15 minuta. Cheescake ostaviti da se ohladi u ugašenoj pećnici.  

Za gel od marakuje kuhati voćnu kašu sa Agar Agar 2 minute. Ohladiti i miksati.

Za ganache od kave kuhati vrhnje sa kavom, preliti preko čokolade i dobro promiješati.   Ganache pustiti da se ohladi i dobro izmiksati.

Cheescake narezati, dekorirati s ružinim laticama, servirati uz ganache te po želji i preostalih 10 ml kave staviti u pipetu uz cheescake.  

Recept by: Matthias Kirchler, chef