Sastojci:

  • 2 avokada
  • 4 žlice Sana hummusa
  • 5 tankih kriški slanine
  • 1 žličica maslaca
  • 2 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 1/4 šalice crnog graha
  • peršin, za ukrašavanje

Zagrijte pećnicu na 180 ºC . Prerežite svaki avokado po sredini i uklonite veliku košticu. Zgnječite unutrašnjost avokada vilicom i dodajte 1 žlicu Sana humusa svakoj polovici te stavite na stranu.

Slaninu stavite na pleh obložen papirom za pečenje (ili folijom) i pecite u pećnici na 180 ºC 20 minuta ili dok ne postane hrskava. Izvadite iz pećnice i stavite slaninu na tanjur obložen papirnatim ručnicima kako bi upili višak masnoće.

U posudi razbijte jaja i dodajte mlijeko. Miješajte kako bi se smjesa prožela. U neljepljivoj tavi rastopite maslac i dodajte mu smjesu s jajima.  Kuhačom miješajte jaja kako bi dobili kajganu. Dodajte crni grah u smjesu pri kraju kuhanja.

Dodajte jaje i crni grah u polovice avokada s hummusom. Nakon što se slanina ohladi, razlomite ju i stavite na vrh avokada i ukrasite svježim peršinom. Dobar tek!