Sastojci za 2 osobe:

  • 100g kuhane heljde
  • 3 mrkve, narezane na trakice
  • 1 pileća prsa ( cca 200g )
  • Svježi korijander
  • 2 grančice ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 125g Sana hummusa s bučinim sjemenkama
  • 1/2 žličice slatke paprike
  • 1 žlica soka od limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslinovog ulja za marinadu
  • Sol i papar

Postupak:

Marinirajte pileća prsa s maslinovim uljem, ružmarinom, protisnutim češnjakom i slatkom paprikom te dodajte sol i papar po želji. Ostavite da odstoji barem pola sata. Na zagrijanoj tavi ili roštilju ispecite pileća prsa. Izvadite piletinu i izrežite na trake. U međuvremenu, u vodi s malo soli, skuhajte heljdu dok ne omekša. Ocijedite i dobro isperite hladnom vodom. Kuhanu heljdu začinite maslinovim uljem, sokom od limuna i po želji dodajte soli i papra.

Nakon što je sve pripremljeno, narežite mrkvu na trakice i nasjeckajte korijander.

Salatu poslužite na sljedeći način: na začinjenu heljdu posložite trakice mrkve i pečenu narezanu piletinu, a na vrh dodajte Sana hummus s bučinim sjemenkama i sve pospite nasjeckanim korijanderom. Dobar tek!