Sastojci za 2 osobe:
- 100g kuhane heljde
- 3 mrkve, narezane na trakice
- 1 pileća prsa ( cca 200g )
- Svježi korijander
- 2 grančice ružmarina
- 2 češnja češnjaka
- 125g Sana hummusa s bučinim sjemenkama
- 1/2 žličice slatke paprike
- 1 žlica soka od limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice maslinovog ulja za marinadu
- Sol i papar
Postupak:
Marinirajte pileća prsa s maslinovim uljem, ružmarinom, protisnutim češnjakom i slatkom paprikom te dodajte sol i papar po želji. Ostavite da odstoji barem pola sata. Na zagrijanoj tavi ili roštilju ispecite pileća prsa. Izvadite piletinu i izrežite na trake. U međuvremenu, u vodi s malo soli, skuhajte heljdu dok ne omekša. Ocijedite i dobro isperite hladnom vodom. Kuhanu heljdu začinite maslinovim uljem, sokom od limuna i po želji dodajte soli i papra.
Nakon što je sve pripremljeno, narežite mrkvu na trakice i nasjeckajte korijander.
Salatu poslužite na sljedeći način: na začinjenu heljdu posložite trakice mrkve i pečenu narezanu piletinu, a na vrh dodajte Sana hummus s bučinim sjemenkama i sve pospite nasjeckanim korijanderom. Dobar tek!