Sastojci:

  • 1/3 šalice sirupa od datulje
  • 1/3 šalice Sana classic tahini
  • 1 žličica ekstrakta vanilije (najbolje od mahune) ili naribane tonke
  • prstohvat soli
  • malo vode
  • 1 žlica cimeta
  • 2 čaše zobenih pahuljica (cijelih)
  • 1/2 šalice bučinih sjemenki
  • 1/2 šalice lješnjaka (nasjeckati na komadiće)
  • 1/2 šalice kikirikija (po mogućnosti sirovog)
  • 1/2 šalice sušenih brusnica ili višanja

Postupak:

U veću posudu prvo stavite “tekuće” sastojke (sirup od datulje, tahini, vaniliju, sol, cimet) i sve dobro promiješajte da dobijete kompaktnu smjesu. Ako vam se čini da je smjesa previše gusta dodajte malo vode. U smjesu ubacite “suhe” sastojke (zobene, bučine sjemenke, lješnjake, kikiriki), a brusnice ostavite za kraj.
Upalite pećnicu sa ventilatorom na 160 stupnjeva. Na pleh stavite masni papir i po njemu jednako rasporedite granolu. Stavite u pećnicu na donju policu i pecite 10 minuta. Nakon 10 minuta izvadite granolu i promiješajte. Vratite u pećnicu i pecite još 7 do10 minuta dok ne dobije boju. Izvadite iz pećnice i dodajte brusnice. Pričekajte da se granola skroz ohladi i nakon toga je premjestite u staklenku ili posudicu sa poklopcem.

Servirajte uz mlijeko, jogurt ili smoothie i uživajte zdravo!