Sastojci:
- 250 g Sana hummusa
Za falafel:
- 1 šalica slanutka
- 1 (nasjeckani) luk
- 1/2 šalice (nasjeckanog) korijandera
- 1/2 šalice (nasjeckane) metvice
- 2 zelene čili paprike
- 5 (usitnjenih) režnjeva češnjaka
- 1 žličica crvenog čilija u prahu
- 1/2 žličice korijandera u prahu
- 1/2 žličice kumina u prahu
- 1/2 žličice crnog papra
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- sol – po vlastitom ukusu
Dodajte ove sastojke 15 minuta prije prženja:
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 2 žlice brašna
Postupak:
Slanutak stavite u vodu preko noći i zatim ocijedite vodu. Usitnite ga u multipraktiku kako bi postao poput krušnih mrvica, a zatim premjestite u zasebnu posudu.
Usitnite luk, češnjak,listove metvice i zelenu čili papriku u glatku smjesu te dodajte mrvicama slanutka. Dodajte crveni čili u prahu, korijander u prahu, kumin u prahu, papar, krušne mrvice i sol te sve dobro pomiješajte. Ostavite smjesu da odstoji 10 minuta.
Umiješajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu i brašno u smjesu sa slanutkom i ostavite da odstoji još 15 minuta. Možete oblikovati falafel pomoću kalupa ili rukama.
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Nakon što se ulje zagrijalo, smanjite vatru i stavite loptice falafela u ulje. Kontinuirano ih okrečite i pržite dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Poslužite falafel sa Sana hummusom. Dobar tek!