Sastojci:

  •  250 g Sana hummusa

Za falafel:

  •  1 šalica slanutka
  •  1 (nasjeckani) luk
  •  1/2 šalice (nasjeckanog) korijandera
  •  1/2 šalice (nasjeckane) metvice
  •  2 zelene čili paprike
  •  5 (usitnjenih) režnjeva češnjaka
  •  1 žličica crvenog čilija u prahu
  •  1/2 žličice korijandera u prahu
  •  1/2 žličice kumina u prahu
  •  1/2 žličice crnog papra
  •  1/2 šalice krušnih mrvica
  •  sol – po vlastitom ukusu

Dodajte ove sastojke 15 minuta prije prženja:

  •   1/4 žličice sode bikarbone
  •   1/4 žličice praška za pecivo
  •   2 žlice brašna


Postupak:

Slanutak stavite u vodu preko noći i zatim ocijedite vodu. Usitnite ga u multipraktiku kako bi postao poput krušnih mrvica, a zatim premjestite u zasebnu posudu.

Usitnite luk, češnjak,listove metvice i zelenu čili papriku u glatku smjesu te dodajte mrvicama slanutka. Dodajte crveni čili u prahu, korijander u prahu, kumin u prahu, papar, krušne mrvice i sol te sve dobro pomiješajte. Ostavite  smjesu da odstoji 10 minuta.

Umiješajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu i brašno u smjesu sa slanutkom i ostavite da odstoji  još 15 minuta. Možete oblikovati falafel pomoću kalupa ili rukama.

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Nakon što se ulje zagrijalo, smanjite vatru i stavite loptice falafela u ulje. Kontinuirano ih okrečite i pržite dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Poslužite falafel sa Sana hummusom. Dobar tek!