Sastojci:

  •       12 malih mladih krumpira
  •       150 g Sana hummusa
  •       1 žlica maslinovog ulja
  •       250 g mljevene teletine
  •       2 šalice pizza umaka
  •       2 žlice svježeg bosiljka, nasjeckanog
  •       1/2 šalice naribane mozzarelle
  •       sol i papar po želji

Postupak:

Veliki lonac napunite vodom i dodajte krumpir. Kuhajte vodu dok ne proključa i kuhajte krumpir, otprilike oko 10 minuta dok krumpir malo ne omekša. Kad su krumpiri kuhani, ocijedite ih i stavite ih na tanjur da se ohlade prije rezanja.

Svakom krumpiru odrežite 1/4 . Koristeći malu žlicu za sladoled, izdubite sredinu  krumpira, ali pazite da ne slomite strane. Možda ćete trebati odrezati mali dio krumpira na dnu kako bi mogao stajati uspravno. Ponovite postupak na svim krumpirima.

U tavu zagrijanoj na srednje jakoj vatri, dodajte maslinovo ulje, mljevenu teletinu, te sol i papar. Popržite teletinu dok nije u potpunosti termički obrađena, oko 5 minuta. Zatim dodajte pizza umak i miješajte kako bi se sastojci povezali. Kuhajte još par minuta i umiješajte bosiljak, a zatim maknite s vatre.

Stavite krumpir na lim za pečenje. Uzmite otprilike jednu žlicu ili malo manje smjese za hamburger i stavite je u svaki od krumpira. Na vrh stavite malo mozzarelle i stavite sve u pećnicu na oko minutu ili dvije. Izvadite iz pećnice. Stavite krumpir na tanjur za posluživanje i nanesite hummus na vrh vrećicom za ukrašavanje. Poslužite.