Sastojci:

  •  1/2 šalice sušenih sjeckanih smokava
  •  1 i 1/4 šalica oštrog brašna
  •  3/4 šalice zobenih pahuljica
  •  2 žličice praška za pecivo
  •  1/2 žličice soli
  •  2/3 šalice Sana bio Tahini Classic sezamove paste
  •  3/4 šalice mlijeka
  •  1 jaje
  •  3/4 šalice smeđeg šećera
  •  sjemenke sezama

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 190 ° C i pripremite 12 muffin košarica.
Preko smokava prelijte kipuću vodu, ostavite 10 minuta kako bi smokve omekšale i zatim ocijedite.
U srednje velikoj zdjeli umutite brašno, zob, prašak za pecivo i sol te staviti na stranu. U veliku zdjelu zajedno umutite Sana Tahini Classic sezamovu pastu, mlijeko i jaja dok ne postane glatko. Dodajte smeđi šećer, sve ostale suhe sastojke i na kraju umiješajte smokve.
Muffin košarice napunite do pola, pospite sjemenke sezama i pecite oko 20 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Mmmmm uživajte!