Sastojci

  • 2 kom pilećih prsa bez kostiju, bez kožice
  • 1/2 šalice hummus okusa čili
  • 1 češanj češnjaka, usitnjenog
  • 1/2 žličice slatke paprike
  • 1/2 žličice kumina
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • 1 limun

Zagrijte pećnicu na 220°C. Poprskajte zdjelu za pečenje srednje veličine sa uljem u spreju koje se ne lijepi. Stavite pileća prsa u posudu.
Koristeći žlicu, zagrabite  ½ šalice hummusa i stavite u malu posudu kako bi se izbjegla kontaminacija ostatka hummusa sa sirovom piletinom. Preostali hummus pospremite u frižider te hummus iz male posude žlicom nanesite na piletinu. Nanesite ga na sve dijelove pilećih prsa kako bi svugdje bila ravnomjerno obložena.
Pospite usitnjenog češnjaka, slatke paprike, kumina i čilija u prahu po piletini. Iscijedite jednu polovicu limuna po pilećim prsima.
Pecite 25-30 minuta, ili dok piletina nije u potpunosti pečena, a hummus hrskav. Poslužite.