Sastojci:

  •  1,5 kg bijelog krumpira
  •  3 žlice maslaca
  •  2 šalice hummusa
  •  1/2 žličice. soli (ili više, po želji)
  •  1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
  •  dodaci i dekoracije po izboru: nasjeckani svježi peršin, kriška limuna, nekoliko kapi maslinovog ulja…

Ogulite krumpire i narežite ih na velike komade, otprilike iste veličine. Stavite ih u veliki lonac te ispunite s vodom da pokrije krumpir. Nakon što voda proključa na jakoj vatri smanjite plamen na srednju veličinu da se krumpir krčka još 20-30 minuta, ili dok vilicom lako možete  usitniti komade krumpira. Zatim lonac maknite s vatre i iscijedite vodu. Krumpir ispasirajte da postanje gladak te dodajte maslac, hummus, sol i papar. Dobro izmiješajte sastojke. Ako je potrebno, dodajte još papra ili soli. Po želji dodajte dekoracije.