Sastojci:
• 200 g oguljene bundeve, izrezati na kocke velićine 1cm
• 1 žlica maslinovog ulja
• 1 žlica glatkog tijesta
• ½ žličice currya u prahu
• morska sol
• svježe mljeveni crni papar
• ½ šalice kuhanog graška
• 2 žlice grubo sjeckanih oraha
• 1 žlica nasjeckanog lišća korijandera ili 1 žlica nasjeckane metvice
• 2 žlice sjemenki sezama
• 2 kriške limuna za serviranje
• Sana hummus
Zagrijte pećnicu na 220 °C i prekrijte metalni pleh s papirom za pečenje.
Pošpricajte bundeve maslinovim uljem, a zatim stavite u pripremljen metalni pleh. Pecite oko 15 minuta, ili dok bundeva ne postane vrlo mekana. Izvadite iz pećnice i stavite na stranu dok se malo ne ohladi
Pomiješajte ohlađene komadiće bundeve s brašnom, curryjem u prahu te malo soli i papra. Umiješajte i kuhani grašak, orahe i začinsko bilje. Podijelite smjesu u 6 dijelova i oblikujte ih u male popečke. Pažljivo uvaljajte popečke u sjemenke sezama, lagano utisnite sjemenke tako da ostanu na popečcima.
Spustite temperaturu pećnice na 180 °C. Stavite popečke pleh za pečenje i pecite oko 15 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe boje. 5. Poslužite uz kriške limuna i omiljeni Sana hummus