Sastojci:
· 10 listova za savijače (bez jaja)
· kokosovo ulje za premazivanje kora
– 1 nadjev-mak:
· 150 g mljevenog maka
· 200 ml zobenog mlijeka (može i neko drugo biljno mlijeko)
· 2 žlice meda ili Sana preljeva od datulje
· 2 žlice sušenih brusnica
· malo limunove korice
Mak prelijte kipućim mlijekom u kojem ste prethodno rastopili med, te dodajte brusnice i limunovu koricu.
– 2 nadjev – \”sir\”
· 250 g Sana svježi tofu
· 2 žlice meda ili Sana preljeva od datulje
· sok 1 limuna
· malo srži mahune vanilije (ili tonke)
· pola šalice zobenog vrhnja
Tofu ocijedite, stavite u blender zajedno sa limunom i zobenim vrhnjem. Miksajte 2 minute te dodajte med i vaniliju (ili tonku). Sve zajedno blendati još 1 minutu.
– 3 nadjev- orasi
· 125 g mljevenih oraha
· 100 ml zobenog mlijeka
· 1 žlica meda ili Sana preljeva od datulje
· 1 žlica ruma
Orahe prelite kipućim mlijekom u kojem ste rastopili med i rum.
– 4 nadjev- jabuke
· 2 veće jabuke (slatke)
· 1 žličica cimeta
Neoguljene jabuke operite, naribajte i dodajte cimet.
Postupak:
1. Listove za savijaču narežite na veličinu posude za pečenje.
2. Posudu premažite kokosovim uljem.
3. Na dno posude za pečenje složite tri lista za savijaču, a svaki list premažite kokosovim uljem.
4. Na dno prvo stavite nadjev od maka.
5. Preko svakog sloja nadjeva stavite dva lista savijače, a svaki list također premažite kokosovim uljem.
6. Potom prelijte nadjevom od tofua, pa nadjevom od oraha i na vrh nadjevom od jabuke.
7. Na kraju opet završiti s tri dobro nauljena lista za savijače. Sve zalijte sa oko 3 žlice zobenog vrhnja.
8. Pecite na 170 stupnjeva, 30-45 minuta (ovisno o jačini pećnice).
recepet by: @veganica.hr