Sastojci:

·        10 listova za savijače (bez jaja)

·        kokosovo ulje za premazivanje kora


– 1 nadjev-mak:

·        150 g mljevenog maka

·        200 ml zobenog mlijeka (može i neko drugo biljno mlijeko)

·        2 žlice meda ili Sana preljeva od datulje

·        2 žlice sušenih brusnica

·        malo limunove korice


Mak prelijte kipućim mlijekom u kojem ste prethodno rastopili med, te dodajte brusnice i limunovu koricu.



– 2 nadjev – \”sir\”

·        250 g Sana svježi tofu

·        2 žlice meda ili Sana preljeva od datulje

·        sok 1 limuna

·        malo srži mahune vanilije (ili tonke)

·        pola šalice zobenog vrhnja


Tofu ocijedite, stavite u blender zajedno sa limunom i zobenim vrhnjem. Miksajte 2 minute te dodajte med i vaniliju (ili tonku). Sve zajedno blendati još 1 minutu.




– 3 nadjev- orasi

·        125 g mljevenih oraha

·        100 ml zobenog mlijeka

·        1 žlica meda ili Sana preljeva od datulje

·        1 žlica ruma


Orahe prelite kipućim mlijekom u kojem ste rastopili med i rum.



– 4 nadjev- jabuke

·        2 veće jabuke (slatke)

·        1 žličica cimeta


Neoguljene jabuke operite, naribajte i dodajte cimet.



Postupak:


1.      Listove za savijaču narežite na veličinu posude za pečenje. 

2.      Posudu premažite kokosovim uljem. 

3.      Na dno posude za pečenje složite tri lista za savijaču, a svaki list premažite kokosovim uljem. 

4.      Na dno prvo stavite nadjev od maka.

5.      Preko svakog sloja nadjeva stavite dva lista savijače, a svaki list također premažite kokosovim uljem.

6.      Potom prelijte nadjevom od tofua, pa nadjevom od oraha i na vrh nadjevom od jabuke.

7.      Na kraju opet završiti s tri dobro nauljena lista za savijače. Sve zalijte sa oko 3 žlice zobenog vrhnja.

8.      Pecite na 170 stupnjeva, 30-45 minuta (ovisno o jačini pećnice).

recepet by: @veganica.hr