Tijesto:
1 jaje
100 g maslaca
55 g Sana Tahini classic
50 g šećera
6 g praška za pecivo
100 g glatkog brašna
185 g oštrog brašna
Punjenje:
110 g vrhnja za šlag
115 g bijele čokolade
8 g praha Sana Čarobni limun
Postupak:
Pjenasto umutite jaje sa šećerom, dodajte maslac i tahini te sve izmiješajte u jednoličnu smjesu. Obje vrste brašna prosijte s praškom za pecivo te rukom umijesite glatko tijesto. Tijesto omotajte u prozirnu foliju pa stavite u frižider na sat vremena (može ostati i preko noći).
Radnu površinu pospite oštrim brašnom, razvaljajte tijesto debljine 3 – 4 mm te kalupom režite keksiće u oblik po želji (na Uskrs predlažemo oblik jajeta). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 7 – 8 minuta. Nakon pečenja ohladite.
U posudu na laganu vatru stavite vrhnje za šlag i zagrijte do temperature od 90°C. Maknite s vatre te u vrhnje dodajte bijelu čokoladu i prah limuna. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi te da se smjesa počne stezati.
Smjesu namažite na jednu polovinu keksića i zalijepite drugom.
Probudite čaroliju i uživajte uz Sanu!
Recept by: @okruglica79