Sastojci:
· 1 šalica kvinoje (pola svijetle, pola smeđe, ili po želji)
· 1 mladi luk
· 1 velika rajčica
· 2 žlice kukuruza iz konzerve
· 1 manji krastavac
· pola paprike
· 5 grančica svježeg bosiljka
· 1 žlica Sana tahini Mediteran
· 2 žlice vode
· 1 žličica senfa
· 1 žličica javorovog sirupa ili Sana preljeva od datulje
· sok 1 limuna
· po želji: Chili, Curry Maddras, mljevena paprika ili slični začini koje volite
Postupak:
1. Stavite kuhati kvinoju prema uputama sa pakiranja.
2. Za to vrijeme nasjeckajte rajčicu, luk, krastavce, papriku i bosiljak na što tanje komadiće.
3. Napravite dressing tako da u posudicu stavite Sana tahini Mediteran, vodu, senf, javorov sirup, limun i sve zajedno pomiješajte dok ne dobijete umak pa začinite po želji.
4. Kada je kvinoja gotova dodajte joj nasjeckano povrće, kukuruz i dressing te sve zajedno dobro izmiješajte.
5. Stavite u hladnjak da se hladi.
Uživajte zdravo!
Recept by: @veganica_hr