Sastojci:

·        1 šalica kvinoje (pola svijetle, pola smeđe, ili po želji)
·        1 mladi luk
·        1 velika rajčica
·        2 žlice kukuruza iz konzerve
·        1 manji krastavac
·        pola paprike
·        5 grančica svježeg bosiljka
·        1 žlica Sana tahini Mediteran
·        2 žlice vode
·        1 žličica senfa
·        1 žličica javorovog sirupa ili Sana preljeva od datulje
·        sok 1 limuna
·        po želji: Chili, Curry Maddras, mljevena paprika ili slični začini koje volite

Postupak:

1. Stavite kuhati kvinoju prema uputama sa pakiranja.

2. Za to vrijeme nasjeckajte rajčicu, luk, krastavce, papriku i bosiljak na što tanje komadiće.

3. Napravite dressing tako da u posudicu stavite Sana tahini Mediteran, vodu, senf, javorov sirup, limun i sve zajedno pomiješajte dok ne dobijete umak pa začinite po želji.

4. Kada je kvinoja gotova dodajte joj nasjeckano povrće, kukuruz i dressing te sve zajedno dobro izmiješajte. 

5. Stavite u hladnjak da se hladi.

Uživajte zdravo!

Recept by: @veganica_hr