Sastojci (za okrugli kalup promjera 23 cm):

250 g dimljenog tofua
125 g kukuruzne krupice
400 ml bademovog mlijeka
1 žličica soli
1 žlica maslinovog ulja
280 g palminih srca (ocijeđenih i narezanih na ploške debljine 0,5 mm)
2 žlice maslinovog ulja
svježe mljeveni crni papar
1 grančica timijana
maslinovo ulje za podmazivanje pekača
nekoliko cherry rajčica

Priprema:
Podmažite kalup maslinovim uljem i tofu razmrvite po dnu.
Uključite pećnicu na temperaturu od 180°C.
U posudi zakipite mlijeko sa soli i maslinovim uljem pa uspite kukuruznu krupicu i
kuhajte 1 – 2 minute, dok se ne zgusne. Palentu odmah prelijte preko tofua sira.
U posudici pomiješajte papar, listiće timijana i maslinovo ulje pa mješavinom
marinirajte narezana palmina srca. Slažite u kalup tako da u sredinu stavite
prepolovljene cherry rajčice pa oko njih poredajte ploškice palminih srca.
Pecite 20 – 25 minuta.
Poslužite toplo uz salatu, a možete preliti i Sana ketchupom od cikle.
Ako želite umjesto dimljenog tofua možete upotrijebiti svježi tofu ili ricotta sir.
Dobar tek i uživajte zdravo!

Recept by: @Okruglica_79