Sastojci
3 jaja
200 g šećera
60 g maslaca
1 žlica ruma
pola žličice praška za pecivo
250 g Sana kesten pirea 100%
300 g glatkog brašna
80 g oštrog brašna
Kristal šećer
Šećer u prahu
Postupak:
Na vatri rastopite maslac pa ga ostavite da se ohladi.
Jaja sa šećerom pjenasto umutite, dodajte rum i kesten pire pa dobro izradite.
Obje vrste brašna prosijte s praškom za pecivo pa dodajte u smjesu. Rukom umijesite tijesto. Ako je tijesto ljepljivo pa možete dodati još 20-30 g brašna.
Tijesto podijelite na 3 dijela i svaki umotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na 2 sata.
Lim obložite papirom za pečenje. Tijesto vadite iz hladnjaka dio po dio. Od tijesta kidajte kuglice veličine oraha, prvo ih uvaljajte u kristal šećer pa onda u šećer u prahu. Kuglice stavljajte u lim za pečenje s razmakom oko 2,5 cm među njima.
Pecite na 200 °C 15 minuta. Keksiće izvadite iz na rešetku da se ohlade i uživajte!
Recept by: @okruglica_79