Sastojci

3 jaja

200 g šećera

60 g maslaca

1 žlica ruma

pola žličice praška za pecivo

250 g Sana kesten pirea 100%

300 g glatkog brašna

80 g oštrog brašna

Kristal šećer

Šećer u prahu

Postupak:

Na vatri rastopite maslac pa ga ostavite da se ohladi.

Jaja sa šećerom pjenasto umutite, dodajte rum i kesten pire pa dobro izradite.

Obje vrste brašna prosijte s praškom za pecivo pa dodajte u smjesu. Rukom umijesite tijesto. Ako je tijesto ljepljivo pa možete dodati još 20-30 g brašna.

Tijesto podijelite na 3 dijela i svaki umotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na 2 sata.

Lim obložite papirom za pečenje. Tijesto vadite iz hladnjaka dio po dio. Od tijesta kidajte kuglice veličine oraha, prvo ih uvaljajte u kristal šećer pa onda u šećer u prahu. Kuglice stavljajte u lim za pečenje s razmakom oko 2,5 cm među njima.

Pecite na 200 °C 15 minuta. Keksiće izvadite iz na rešetku da se ohlade i uživajte!

Recept by: @okruglica_79