Sastojci:

175 ml vode

100 g maslaca

80 g šećera

2 žličice instant kave

200 g Sana kesten pirea 100%

250 g mljevenih keksa

Crne višnje po želji

Kakao prah po želji

Vodu i šećer prokuhajte dok se šećer ne otopi pa dodajte maslac i kuhajte na laganoj vatri dok se maslac skroz ne otopi. Zatim dodajte instant kavu i promiješajte.

U smjesu dodajte odmrznuti kesten pire i mljevene kekse.

Dobro promiješajte i ostavite da se preko noći ohladi u hladnjaku.

Ujutro napravite kuglice u koje ste u sredinu utisnuli višnje, a nakon toga kuglice uvaljajte u kakao u prahu.

Čuvajte u hladnjaku.

Napomena:

Imajte na umu da pri dužem stajanju na sobnoj temperaturi maslac omekšava i miješa se s kakaom u prahu pa će kuglice izgledati šareno. Ako to želite izbjeći  neposredno prije posluživanja ih ponovno uvaljajte u kakao prah i poslužite. I da, recite gostima da ih brzo pojedu, ta ideja će im se sigurno svidjeti! 😉

Recept by: @okruglica_79