Sastojci:
175 ml vode
100 g maslaca
80 g šećera
2 žličice instant kave
200 g Sana kesten pirea 100%
250 g mljevenih keksa
Crne višnje po želji
Kakao prah po želji
Vodu i šećer prokuhajte dok se šećer ne otopi pa dodajte maslac i kuhajte na laganoj vatri dok se maslac skroz ne otopi. Zatim dodajte instant kavu i promiješajte.
U smjesu dodajte odmrznuti kesten pire i mljevene kekse.
Dobro promiješajte i ostavite da se preko noći ohladi u hladnjaku.
Ujutro napravite kuglice u koje ste u sredinu utisnuli višnje, a nakon toga kuglice uvaljajte u kakao u prahu.
Čuvajte u hladnjaku.
Napomena:
Imajte na umu da pri dužem stajanju na sobnoj temperaturi maslac omekšava i miješa se s kakaom u prahu pa će kuglice izgledati šareno. Ako to želite izbjeći neposredno prije posluživanja ih ponovno uvaljajte u kakao prah i poslužite. I da, recite gostima da ih brzo pojedu, ta ideja će im se sigurno svidjeti! 😉
Recept by: @okruglica_79