Sastojci:

  • 250g Sana Kesten pire 100%
  • 1 šalica (od 250 ml) suhih datulja bez koštica
  • 1 žlica ruma ili alkohola po želji
  • 2 žlice otopljenog kokosovog ili kakao maslaca
  • Strugotina Sana mahune vanilije bourbon Madagaskar (ili 1 žlica ekstrakta vanilije)
  • prstohvat himalajske soli
  • tamna čokolada s 70% kakaa (ili po želji)
  • 100 g bademovog brašna

Postupak:

  1. Kesten pire odmrznite na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku.
  2. Datulje namočite u vodi barem pola sata.
  3. U blender stavite ocijeđene datulje i blendajte par minuta dok ne dobijete finu pastu od datulja pa dodajte kesten pire, rum, kokosov ili kakao maslac, himalajsku sol i još miksajte dok se ne dobije jednolična smjesa.
  4. Polako dodajte bademovo brašno i smjesu prebacite u posudu te stavite u hladnjak na 1 sat da se malo stisne.
  5. Oblikujte loptice i stavite u zamrzivač na 4 sata ili preko noći.
  6. Čokoladu rastopite, smrznute kesten kuglice nabodite na čačkalice i svaku uronite u rastopljenu čokoladu
  7. Po želji dekorirajte nasjeckanim bademima ili lješnjacima-
  8. Čuvajte u hladnjaku do 3 dana.

Uživajte zdravo!

Recept by: @Veganica.hr