Sastojci:
- 250g Sana Kesten pire 100%
- 1 šalica (od 250 ml) suhih datulja bez koštica
- 1 žlica ruma ili alkohola po želji
- 2 žlice otopljenog kokosovog ili kakao maslaca
- Strugotina Sana mahune vanilije bourbon Madagaskar (ili 1 žlica ekstrakta vanilije)
- prstohvat himalajske soli
- tamna čokolada s 70% kakaa (ili po želji)
- 100 g bademovog brašna
Postupak:
- Kesten pire odmrznite na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku.
- Datulje namočite u vodi barem pola sata.
- U blender stavite ocijeđene datulje i blendajte par minuta dok ne dobijete finu pastu od datulja pa dodajte kesten pire, rum, kokosov ili kakao maslac, himalajsku sol i još miksajte dok se ne dobije jednolična smjesa.
- Polako dodajte bademovo brašno i smjesu prebacite u posudu te stavite u hladnjak na 1 sat da se malo stisne.
- Oblikujte loptice i stavite u zamrzivač na 4 sata ili preko noći.
- Čokoladu rastopite, smrznute kesten kuglice nabodite na čačkalice i svaku uronite u rastopljenu čokoladu
- Po želji dekorirajte nasjeckanim bademima ili lješnjacima-
- Čuvajte u hladnjaku do 3 dana.
Uživajte zdravo!
Recept by: @Veganica.hr