Sastojci:

100 g arancina

50 ml ruma

Tijesto:

500 – 550 g glatkog brašna

4 g praška za pecivo

20 g svježeg kvasca

200 ml mlijeka

2 žumanjka

1 cijelo jaje

100 g šećera

8 žlica ulja

pola žličice soli

10 g Sana čarobni limun (praha od limuna)

75 ml limoncella

Za šećerni sirup:

50 g šećera i rum od ocijeđenih arancina

granulirani šećer za posipanje

Postupak:

Arancine namočite u rumu i pustite da odstoje.

Mlijeko zagrijte pa odvojite 100 ml i u njih stavite svježi kvasac sa žličicom brašna i šećera da naraste.

Pjenasto umutite jaje, žumanjke, šećer, Čarobni limun, limoncello i ulje te dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i narasli kvasac. Dodajte ostatak mlijek pa rukom umijesite fino tijesto koje se odvaja od stijenki posude (dodajte još mlijeka po potrebi). Ostaviti da odstoji i raste cca 45 minuta.

Arancine ocijedite i sitno narežite pa ih nakon 45 minuta dodajte u tijesto i promijesite. Ostaviti da tijesto raste još 15-ak minuta.

Izvadite tijesto na pobrašnjenu podlogu, oblikujte 2 pince težine 400 grama i staviti ih u lim obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i neka pince rastu dok se pećnica grije na 190°C.

Prije stavljanja  u pećnicu škarama prerežite tijesto u obliku križa pa stavite peći. Nakon 20 minuta prekriti pince folijom i ostavite da se peku još 20 – 25 minuta. Provjeriti čačkalicom jesu li pečene.

Pred kraj pečenja pripremiti šećerni sirup: u rum koji vam je ostao od arancina dodajte 50 g šećera i kuhajte 4-5 minuta.

Vruće pince izvadite iz pećnice, premažite ih sirupom i pospite granuliranim šećerom.

Ostavite na rešetki da se ohlade i uživajte!

Recept by: @okruglica79