Sastojci:
100 g arancina
50 ml ruma
Tijesto:
500 – 550 g glatkog brašna
4 g praška za pecivo
20 g svježeg kvasca
200 ml mlijeka
2 žumanjka
1 cijelo jaje
100 g šećera
8 žlica ulja
pola žličice soli
10 g Sana čarobni limun (praha od limuna)
75 ml limoncella
Za šećerni sirup:
50 g šećera i rum od ocijeđenih arancina
granulirani šećer za posipanje
Postupak:
Arancine namočite u rumu i pustite da odstoje.
Mlijeko zagrijte pa odvojite 100 ml i u njih stavite svježi kvasac sa žličicom brašna i šećera da naraste.
Pjenasto umutite jaje, žumanjke, šećer, Čarobni limun, limoncello i ulje te dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i narasli kvasac. Dodajte ostatak mlijek pa rukom umijesite fino tijesto koje se odvaja od stijenki posude (dodajte još mlijeka po potrebi). Ostaviti da odstoji i raste cca 45 minuta.
Arancine ocijedite i sitno narežite pa ih nakon 45 minuta dodajte u tijesto i promijesite. Ostaviti da tijesto raste još 15-ak minuta.
Izvadite tijesto na pobrašnjenu podlogu, oblikujte 2 pince težine 400 grama i staviti ih u lim obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i neka pince rastu dok se pećnica grije na 190°C.
Prije stavljanja u pećnicu škarama prerežite tijesto u obliku križa pa stavite peći. Nakon 20 minuta prekriti pince folijom i ostavite da se peku još 20 – 25 minuta. Provjeriti čačkalicom jesu li pečene.
Pred kraj pečenja pripremiti šećerni sirup: u rum koji vam je ostao od arancina dodajte 50 g šećera i kuhajte 4-5 minuta.
Vruće pince izvadite iz pećnice, premažite ih sirupom i pospite granuliranim šećerom.
Ostavite na rešetki da se ohlade i uživajte!
Recept by: @okruglica79