Sastojci:

  • 3 kg Brancina
  • Sana Calabria, začinska sol
  • 1 l soka od cikle
  • 100 ml portugisca
  • timijan
  • 5 kom mini cikle
  • 1 kom kruške
  • Sana Vital Activia
  • Crumble od oraha
  • Mljeveni prah/šećer od breze

Priprema:

Ribu očistiti, filetirati i porcionirati. Sok cikle pomiješati sa timijanom i portugiscem, ne previše razrijediti. Mini ciklu očistiti i kuhati dok ne omekša. Iz kruške izdubiti male kuglice, te ih okupati u otopini Vital Activie. Mini ciklu nakon kuhanja procijediti i oguliti. Jedan dio reduciranog soka od cikle pomiješati sa kuhanom ciklom, a ostatak reduciranog soka zagrijati. Ribu peći na maslacu, začiniti začinskim biljem i Calabrijom. Poslužiti uz sok od cikle, ciklu, crumble od oraha, krušku i prah od breze.

Recept by: Matthias Kirchler, chef