Sastojci:
- 3 kg Brancina
- Sana Calabria, začinska sol
- 1 l soka od cikle
- 100 ml portugisca
- timijan
- 5 kom mini cikle
- 1 kom kruške
- Sana Vital Activia
- Crumble od oraha
- Mljeveni prah/šećer od breze
Priprema:
Ribu očistiti, filetirati i porcionirati. Sok cikle pomiješati sa timijanom i portugiscem, ne previše razrijediti. Mini ciklu očistiti i kuhati dok ne omekša. Iz kruške izdubiti male kuglice, te ih okupati u otopini Vital Activie. Mini ciklu nakon kuhanja procijediti i oguliti. Jedan dio reduciranog soka od cikle pomiješati sa kuhanom ciklom, a ostatak reduciranog soka zagrijati. Ribu peći na maslacu, začiniti začinskim biljem i Calabrijom. Poslužiti uz sok od cikle, ciklu, crumble od oraha, krušku i prah od breze.
Recept by: Matthias Kirchler, chef